De nieuwe 2016 kinderkamercollectie van IKEA staat online

Het gigantische meubelconcern IKEA is niet de voorloper van het interieurdesign, maar heeft met haar aantrekkelijke prijzen en unieke meubelstukken zeker invloed op de designwereld van kinderkamers. Dat is dit jaar weer niet anders: scherpe prijzen worden wederom gecombineerd met meubelstukken waar ontzettend veel variatie in zit. Sommige producten nemen een aantal trends mee, en andere producten staan volledig op zichzelf. Lees verder en oordeel zelf wat jij van de nieuwe IKEA collectie vind.

Laten we beginnen met de meubelstukken die (zacht uitgedrukt) uniek zijn. Zoals bijvoorbeeld het laag geprijsde dekbedovertrek BENRANGEL. Dit dekbed overtrek voor jongens (of voor hele stoere meisjes) is bekleed met een skelet print, waardoor het moet lijken op een soort van MRI scan als je onder de lakens ligt. Misschien een goed idee voor de kids met dromen om arts te worden? Het TITTAPÅ dekbedovertrek is bekleed met klokken en alarmkokken, zowel digitaal als analoog. Erg leuk voor kinderen die er graag aan herinnert willen worden dat ze de volgende ochtend weer vroeg hun bed uit moeten komen om voor school op te staan. Verder hebben we in de categorie uniek het SPRINGA vloerkleed, dat de startposities van een atletiekbaan nabootst, leuk voor de sportieveling! Ten slotte heeft IKEA ook nog de FLAXIG balansstoel geïntroduceerd. Deze futuristische stoel die meer als hangmat dan als stoel oogt, ziet er bijzonder comfortabel uit.

Verder zitten er in de nieuwe collectie ook producten die wat minder excentriek zijn. Dit zijn de meubelstukken en accessoires die je van IKEA kan verwachten; simpel én strak Scandinavisch design met aantrekkelijke prijzen. Bijvoorbeeld het MICKE bureau, een eenvoudig bureautje dat netjes is afgewerkt met een zwarte lak. Ook het houten stapelbed MYDAL volgt de Scandinavische robuuste standaard: met planken waar de donkere vlekken van het eikenhout nog inzitten.

Wat vind jij van de nieuwe IKEA collectie? Laat hieronder een reactie achter!

2 gedachtes over “De nieuwe 2016 kinderkamercollectie van IKEA staat online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *