Scandinavië en koper: de nieuwste trends!

Baby en kinderkamers zijn unieke categorieën in de modewereld van interieurdesign. De levendigheid en creativiteit die kinderen en baby’s hebben wordt vaak terug vertaald en meegenomen bij het ontwerpen van een baby –of kinderkamer. Het is voor stylisten juist extra bijzonder om een interieur te ontwerpen van een kinderkamer, omdat kinderen altijd oprecht zullen wat ze er van zullen vinden. Dat is namelijk het einddoel van kinderkamer interieur design: het tevreden stellen en comfortabel maken van het kind in zijn of haar eigen kamer. Omdat dit absoluut niet eenvoudig is, nemen we in deze blog een blik op de grootste kinderkamer trends voor het komende jaar.

De Scandinavische stijl

Nederland is gek op Scandinavisch design, het is niet voor niets dat IKEA een groot succes is in Nederland. Deze designstijl richt zich op robuuste en natuurlijke elementen. Het gebruik van hout en andere natuurlijke producten is de rode draad voor dit type interieur design. Verder wordt is deze designstijl strak en netjes, witte verf wordt vaak gebruikt voor de muren en deuren om een mooi contrast te vormen met het hout. Pastel kleuren worden vaak gebruikt in combinatie met hout, zo zie je dat de kleur mintgroen steeds vaker terug komt bij kleinere accessoires zoals kussentjes voor op het houtmeubilair.  Deze Scandinavische rage is nu ook overgewaaid naar de wereld van interieurdesign voor kinderkamers.

Koper

De Scandinavische stijl is niet de enige trend voor kinderkamers die voortvloeit uit een grotere, algemenere trend uit het interieur design. Ook het gebruik van de warme kleur van koper, en koper als materiaal was al langer een trend voor de gehele wereld van interieur design. Echter wordt dit materiaal ook steeds meer gebruikt in kinderkamers, en met succes. Dankzij de warme kleuren en hoogwaardige kwaliteit van dit materiaal wordt het ook steeds meer toegepast op baby –en kinderkamers.

Wil jij up-to-date blijven van nieuwere trends? Hou dan De Erlycke online magazine in de gaten!

Een gedachte over “Scandinavië en koper: de nieuwste trends!

  1. Sara Koopmans zegt:

    Koper is al iets wat langer speelt in kinderkamers, ik denk niet echt dat het persé een trend van 2015 is! Zelfde geldt voor de Scandinavische stijl, kijk maar bijvoorbeeld naar Malmo interieur design een aantal jaren terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *