Speelgoed en zonne-energie, een match?

Speelgoed op zonne-energie

Het is onmisbaar in een kinderkamer, speelgoed. Maar weet je dat er ook speelgoed op zonne-energie is? Door je kinderen te laten spelen met speelgoed wat gebruik maakt van het zonlicht leert je jonge spruit op spelende wijze wat voor mogelijkheden zonne-energie biedt. Er is al veel speelgoed te verkrijgen wat werkt met een klein zonnepaneeltje. Lees hier meer over de mogelijkheden voor in de kinderkamer met betrekking tot speelgoed op zonne-energie.

deerlycke.be 1

Een auto op zonne-energie

Met een speelgoedauto op zonne-energie is het eenvoudig voor de jonge koters om te begrijpen hoe zonne-energie werkt. Op het moment dat er licht op het zonnepaneeltje valt gaat de auto rijden. Op het internet zijn diverse kleine auto’s te vinden waar je spruit mee kan gaan spelen. Schijnt de zon niet in de kamer? Dat maakt niet uit, de auto’s werken ook onder een felle lamp. Het is leuk voor je kind om lekker op zijn kamer te spelen en te leren hoe een auto op zonne-energie werkt.

Insecten

Insecten op zonne-energie, het is misschien niet het eerste speelgoed waar je aan denkt bij speelgoed dat zich voortbeweegt door middel van zonne-energie. Er zijn echter veel mogelijkheden met zonnepanelen en speelgoed. Zo zijn er kakkerlakken en sprinkhanen te verkrijgen die bewegen op (zon)licht. Wanneer ze bloot worden gesteld aan licht gaat bijvoorbeeld het hoofdje schudden alsof ze op zoek zijn naar voedsel. Zo is het voor je kinderen leerzaam om te ontdekken dat het diertje beweegt op het moment er licht op valt of niet beweegt met te weinig licht. Het is leuk om ze het zelf te laten ontdekken, zo wordt de werking van zonne-energie op een speelse wijze geleerd.

6 in 1 robot

Voor de creatieve koters onder ons is het leuk om een 6-in-1 robot te kopen. Dit is een pakket waar je met een select aantal materialen in totaal 6 verschillende voorwerpen kunt maken. Je kind kan slechts 1 voorwerp per keer maken aangezien voor ieder voorwerp alle onderdelen nodig zijn. De volgende figuren zijn er te maken met zo’n pakket: windmolen, boot, hond, vliegtuig, auto en een roterend vliegtuig. De figuren zijn te zien in de afbeelding bovenaan de tekst.

bloemBloem

Bloemen zijn altijd leuk ter decoratie in de kinderkamer. Maar weet je dat er ook speelgoedbloemen zijn die werken op zonne-energie? Deze staan bijvoorbeeld leuk in het raamkozijn, hier zal ook het meeste licht schijnen. Door het licht op te vangen zal de bloem heen en weer bewegen. Dit geeft een vrolijk effect en je kind leert op een educatieve manier hoe zonne-energie gebruikt kan worden.

Leerzaam om leren gaan met zonne-energie

Door speelgoed met zonnepanelen te kopen komen kinderen op een leuke manier in aanraking met zonne-energie. Surf eens lekker op het internet en kom achter de mogelijkheden van al het speelgoed dat werkt op zonne-energie. Ontdek vervolgens zelf welk speelgoed het beste past bij jouw spruit.

Bronnen:
https://www.zonnepanelen-weetjes.be/zonnepanelen-kopen/zonnepanelen-vergelijken/https://www.zonnepanelen-weetjes.be/http://www.vreg.be/nl/subsidies
http://www.miniinthebox.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *