5 tips om de schutting te gebruiken voor het spelen

Het is heerlijk voor kinderen om buiten te spelen, helemaal als het weer mooi is. Zo is er vaak een speeltuin in de buurt waar de kids lekker in kunnen spelen. Maar als dit niet zo is of er wordt snel gegeten, dan is het slimmer om ze in de achtertuin laten spelen. Om te voorkomen dat je hele tuin vol met speelgoed ligt, kun je ideaal gebruik maken van je schutting. Welke mogelijkheden heeft u dan? Wij geven u 5 tips om uw schutting speelvriendelijk te maken, deze leest u hieronder.

Tip 1: Een ‘buitenkeuken’

Zit je kind altijd op het aanrecht als je aan het koken bent of vindt hij/zij koken heel leuk? Hiervoor is het mogelijk om een buitenkeuken aan je schutting te hangen, zo krijgen ze zelf de mogelijkheid om te werken in de keuken. Nu kan jij haar gaan helpen met koken. Het enige wat je nodig hebt voor het maken van een keuken zijn wat planken die je aan de schutting kan vastmaken. Zo kun je met een stift de gaspitten tekenen en een wasbak is makkelijk gemaakt door een gat te zagen met een wasteil erin.

Tip 2: Mos graffiti

Naast dat je schutting leuk is om mee te spelen, is je gevel ook een leuke en goede ondergrond om mee te spelen. Een goede manier hiervoor is mos graffiti. Hiermee kan jij samen met je kind de leukste ontwerpen maken. Het is verstandig om eerst het ontwerp op de muur te krijten om zo foutjes in de mosse gevelbekleding niet klopt. Voor het maken van mos graffiti heb je 3 dingen nodig; mos, yoghurt en suiker. Om het op de gevel te smeren is een dikke kwast nodig. Je zult zien dat het mos na enkele dagen begint te groeien. Heb je na een tijdje zin in een nieuw ontwerp? Laat dan de graffiti verwijderen, dit kun je zelf doen. Wil je zeker weten dat het mos niet terug groeit, dan is een professionele gevelreiniging een goede oplossing.

moss-457387_960_720

Tip 3: Hang het speelgoed op

Wil je toch je kinderen speelgoed geven maar je wilt geen rommel in de tuin? Dit kan gemakkelijk opgelost worden door haakje aan de schutting te monteren. Zo kan je veel speelgoed kwijt aan de schutting wand, en brengt het het ook veel kleur aan de schutting.

Tip 4: Plaats een krijtbord

Een andere leuke en creatieve manier om je schutting te gebruiken voor het spelen, is het ophangen van een krijtbord. Hierop kan je kind elke dag een nieuwe tekening maken, of samen met jou. Ook is het minder rommelig in vergelijking met tekenen binnen, je hoeft niks op te ruimen en geen kleur op de tafel.

chalk

Tip 5: Een kleine moestuin

Een moestuintje is een musthave als je kleine echt een tuinman of –vrouw is. Met dit moestuintje kunnen jullie gezellig samen eigen groente en fruit laten groeien. Niet alleen is het een leuke bezigheid, het is ook nog is heel lekker om er samen van te eten. Je kan gemakkelijk bakken gebruiken die je aan de schutting kan ophangen. Hierin kan je wat aarde en zaadjes doen en het verbouwen kan beginnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *