6 tips voor een vrolijke, kindveilige badkamer

De badkamer is vaak een leuke speelplaats voor kinderen. Bij ouders ligt de focus echter meer op hygiëne en veiligheid, maar hoe zorg je er nu voor dat je badkamer kindveilig is? Hier vind je een aantal handige tips.

Thermostaatkraan

De thermostaatkraan, onmisbaar in een kindveilige badkamer. Je kunt de thermostaatkraan op een maximum temperatuur instellen. Zo kun je ervoor zorgen dat kinderen de kraan niet zelf warmer kunnen zetten. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat je kindje zich mogelijk verbrand aan heet water.

Ronde en zachte voorwerpen

Kinderen kunnen zich verwonden aan scherpe hoeken of voorwerpen. Kies daarom zoveel mogelijk voor ronde vormen. Het perfecte moment om je badkamer kindveilig te maken is tijdens een badkamerrenovatie. Op dit moment kun je bijvoorbeeld een extra lage wastafel installeren zodat je kindje niet meer hoeft te klimmen om zijn tanden te poetsen. Vervang een badkamermeubel met scherpe randen met een met ronde vormen en vervang een glaswand met een douchegordijn. Het is natuurlijk niet altijd noodzakelijk om je hele badkamer te verbouwen als er scherpe randen aan de muur zitten. Tafelhoekjes bieden in dit geval een makkelijke en goedkope oplossing.

Schadelijke toiletartikelen

Zeepflessen zijn door de felle kleuren vaak aantrekkelijk voor kinderen. Installeer daarom een stevig zeeprekje op eigen ooghoogte. Hierdoor weet je zeker dat je kindje de flessen niet stiekem kan pakken. Zorg er verder voor dat je producten zoals medicijnen, deodorant en nagelschaartjes in een kastje op dezelfde hoogte kunt opbergen. Installeer desnoods een extra kastje met magneetsluiting aan je badkamermeubel om de veiligheid van je kindje te garanderen.

Antislip stickers

Om ervoor te zorgen dat er niemand uitglijdt, is het verstandig om antislip stickers op de vloer te plakken. Deze stickers geven net als een antislipmatje extra grip, maar zien er, door alle kleuren en vormen, een stuk vrolijker uit. Voor kleine kinderen is een badstoeltje erg handig. Zo weet je helemaal zeker dat er niemand wegglijdt.

Vrolijke kleuren

Naast veiligheid is vrolijkheid voor kinderen natuurlijk een vereiste. Je kunt een kleur toewijzen aan ieder kastje zodat je kinderen precies weten in welk kastje ze hun eigen douchespullen kunnen vinden. Verder kun je stickers of een energieke, vrolijke kleur toevoegen aan één van de muren om je vrolijke, kindvriendelijke badkamer helemaal af te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *