Haal de zomer in je kinderkamer

We merken het allemaal, de zomer staat voor de deur. We zetten de ramen open, kopen zomerse bloemen en vervangen de donkere accessoires voor zomerse varianten. Maar hoe haal je de zomer in je kinderkamer? Lees snel verder en kom erachter.

Een goede basiskleur

Natuurlijk horen bij de zomer lichte kleuren, maar voor één seizoen ga je niet de wanden van de kamer een andere kleur geven. Kies daarom voor een lichte basiskleur in de kamer van je kleintje. Een kleur die op het moment zeer populair is in kinderkamers, is mintgroen. Met deze kleur op de muur switch je snel van een winterkamer naar een zomerkamer en andersom.

 

Zonlicht

Bij de zomer denk je automatisch aan zonlicht. Zorg er dus voor dat er voldoende zonlicht in de kamer van je kindje terecht komt. Wanneer de kamer grote ramen bezit, is veel zonlicht vanzelfsprekend. Maar wanneer de kamer alleen een klein raampje heeft, kan je ervoor kiezen om een groter raam te laten plaatsen. PVC ramen zijn dan de ideale vervangers. Ze zijn onder andere onderhoudsvriendelijk en zijn in elke kleur te verkrijgen. Meer weten hierover? Lees dan zeker ook dit artikel over PVC ramen.
Zet de ramen open als het nog koel is buiten, zodat er lekkere frisse lucht het kamertje binnenkomt. Daardoor slaapt je kindje lekkerder en frisse lucht is heel gezond. Ben je van plan om de kleine ramen te vervangen? Dan is het altijd verstandig om meerdere specialisten te vergelijken. Door offertes voor ramen te vergelijken bespaar je al snel tot wel 40% op de investering. Eenvoudig ramen vergelijken kan je op websites zoals Ramen-Weetjes.be.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat het zonlicht de kinderkamer niet te warm maakt. Kies daarom gordijnen of rolluiken van goede kwaliteit. Hierbij is het aan te raden om een lichte kleur te kiezen. Donkere kleuren trekken namelijk warmte aan, waardoor het nog warmer wordt in de kamer van je kleintje.

Plak de zomer

Een snelle manier om de kinderkamer een zomers tintje te geven, is door het plakken van posters en muurstickers. Ga samen met je kindje(s) naar de winkel en kies leuke, zomerse posters uit die de kinderkamer opvrolijken en de zomer in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan een poster van een strand, een groot ijsje of verschillende dieren. Een ander idee is om muurstickers op de muur te plakken. Muurstickers zijn in allerlei varianten te verkrijgen en na de zomer haal je ze er in no time weer af, zonder dat je lijmresten ziet.
Als laatste is het ook een leuk idee om een zomerfoto van jou en je kleine op posterformaat af te laten drukken en deze in de kinderkamer op te hangen.

Laag slapen

Slaapt jouw kind in een hoogslaper? Of slapen jouw kindjes samen op één slaapkamer en slaapt er eentje boven in een stapelbed? ‘s Zomers wordt het warm in de kamer en warmte trekt altijd naar boven. Daardoor is het bovenin een hoogslaper of stapelbed al gauw erg warm.
Haal het matras van het hoge bed af en leg deze lekker op de grond, zodat je kind lekker koel slaapt. Van het lege bed maak je bijvoorbeeld tijdelijk een opslag voor alle spelletjes of kleren die je kids in de zomer niet gebruiken. Zo heeft je kind minder last van de hitte en heb jij wat meer ruimte in de kamer gecreëerd.

Creatief met verkoeling

Wanneer het hoog zomer is en de temperaturen flink omhoog gaan, is een ventilator fijn om op de kinderkamer te hebben. Maak er met je kleine een projectje van om gekleurde lintjes aan de ventilator vast te maken, waardoor het er leuk uitziet als je hem aanzet.

Kleurige accessoires

Als je aan de zomer denkt, denk je aan veel kleuren. Voer deze kleuren ook door in de kamer van je kindje. Is je kind al wat ouder? Hang dan bijvoorbeeld een grote wereldkaart op, waarop je met punaises aangeeft waar jullie al op vakantie zijn geweest en laat je kleine aanwijzen waar hij of zij nog heen wil.

Haal in de winkel slingers met nepbloemen voor in de kamer van je dochter en fleur hiermee haar kamertje op. Is je dochtertje nog klein? Zorg er dan goed voor dat ze de slingers niet van de muur kan trekken. Voor zowel je zoon als je dochter, is het een leuk idee om zomerse kussens met lichte kleuren in de kamer te leggen en hiermee het seizoen te benadrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *